Folie magnetica, banda magnetica, magneti  Contact:  0770.991.901 sau 0730.083.650 
Folie magnetica, banda magnetica, magneti  Contact:  0770.991.901 sau 0730.083.650 

Blog

Magneți de frigider

 

Ai auzit de noua modă? Magneți de frigider – una din cele mai creative aplicații ale magneţilor în viaţa de zi cu zi.

Ştiai că oamenii au început să colecţioneze magneţii de frigider şi în România?

Mai nou, a devenit la modă un nou mod de a-ţi exprima creativitatea în viaţa de zi cu zi şi în România. Este vorba despre moda occidentală a magneţilor de frigider, magneţi de vânzare pentru colecţionari deja chiar și prin site-uri autohtone specializate.

Fanii magneţilor le consideră un mod inovator de a-şi exprima personalitatea în spaţiul privat. Cu ajutorul lor, își pot adresa sieşi mesaje motivante și pot evoca cele mai frumoase amintiri personale în intimitatea propriei locuinţe. Magneţii mai pot fixa şi scurte notițe sau memento-uri importante de frigider, „jurnalul de bord“ al vieţii familiei.

Fotografiile personale cele mai îndrăgite nu mai atârnă, în ziua de azi, în rame grele, de pe cuie bătute în pereți, în alb-negru. Împreună cu internetul și cu fotografia digitală, a sosit și vremea unei abordări mai relaxate. Magneții de frigider ne permit joaca și reorganizarea zilnică a colecției noastre de fotografii listate.

Nici nu-i de mirare că acești magneți de vânzare pentru frigider sunt atât de îndrăgiți și la noi. Ele ajută la realizarea celor mai frumoase expoziții a operelor micilor artiști, la prinderea pe frigider a desenelor copiilor.

Magneţi de vânzare pentru firme creative

Iată, aşadar, o nouă piaţă pentru magneții de vânzare: oamenii cu hobby-uri creative, dar și firmele inovatoare, care știu să descopere în aceste mici accesorii decorative o nouă metodă de publicitate!

Cu un mic magnet bine ales și ingenios, poți ocupa un loc permanent în inima locuinței cuiva, în fortăreața sa personală. Vei ajunge la el acasă, în bucătărie, unul din spațiile în care cu toții ne simțim cel mai bine, și vei rămâne în permanență în fața ochilor clientului tău.

Te-ai gândit vreodată să intri pe această nouă piaţă sau vrei să îți faci singur un magnet de frigider individual? Atunci informează-te aici cu privire la acei magneți de vânzare care sunt ideali pentru confecţionarea magneţilor de frigider ( https://neomagnet.ro ).

Magneții neodim sunt cei mai folosiți magneți permanenți în tehnologia secolului XXI. Dar care sunt cele mai interesante aplicații ale supermagneților?

Ce sunt magneții permanenți?

Adevărate giuvaere mărunte, magneții neodim dezvoltate de General Motors și de Sumitomo în 1982 sunt cei mai puternici magneți permanenți de pe piață la ora actuală. Ele au înlocuit rapid celelalte tipuri de magneți în produsele moderne bazate pe magneți.

Magneții neodim sunt magneți permanenți făcuți dintr-un minereu rar, care se magnetizează de un câmp electric și își păstrează magnetismul cât timp câmpul electric acționează asupra lor.

Motoarele cu magneți permanenți (motoarele PM) se bazează pe această trăsătură a supermagneților cu neodim. La trecerea curentului,  bobina electromagnetică este atrasă de magnetul permanent, ceea ce produce mișcarea de rotație a motorului.

Supermagneți cu superaplicații

Știai că magneții neodim sunt cei mai folosiți magneți permanenți în tehnologia secolului XXI? Cererea pentru acești magneți va crește și mai mult în viitor!

 Lumea viitorului se întrezărește deja la orizont, iar platforma pe care va fi construită nu este altceva decât un mic disc rotativ pe care informația este stocată magnetic: hard-discul calculatorului personal, folosit de toți cei care gândesc viitorul.

 Viitorul este al automobilelor electrice și hibride, al căror motoare sunt construite cu magneți neodim. Constructorii de autovehicule sunt cei care cumpără anual 40% din rezervele de neodim exploatate la nivel mondial, iar în componența magnetului din motorul unei mașini electrice intră în aproximativ 1 kg de neodim.

 Aparatele medicale neiradiante și neinvazive moderne, care îți pot salva viața la un moment dat, se bazează pe imagistica prin rezonanța magnetică (IRM), adică pe câmpul magnetic generat de magneții permanenți.

 Ai văzut vreodată trenurile futuristice care zboară deasupra pământului cu 550 km pe oră? Sunt trenurile cu levitație magnetică (MAGLEV) din Japonia. Bineînțeles că este nevoie de un câmp magnetic incredibil de intens pentru a levita un întreg tren, produs tot de supermagneții neodim.

 Motoarele turbinelor din sistemele eoliene, care ne-ar putea salva de la distrugerea ecologică, sunt bazate pe magneți neodim, pe cât de ușoare, pe atât de puternice.

Chiar dacă aplicațiile supermagneților ne lasă gura căscată, magneții neodim nu sunt science fiction. Sunt o tehnologie nouă foarte simplă, care ar putea fi sursa de energie a viitorului pentru mașinile și locuințele noastre. Vrei să vezi acum și câteva astfel de magneți? (https://neomagnet.ro)

Lucruri interesante despre Magneții cei mai puternici din lume

Unii oameni sunt familiarizați cu Magneții Neodim, și probabil le utilizează  în viața de zi cu zi. Totuși e posibil ca nici ei să nu cunoască totul despre acest magnet puternic.

Magnet Neodim conține un metal din categoria pământurilor rare. Insușirile caracteristice ne-au pus la dispoziție utilitățile lor variate, începând de la motoarele automobilelor, până la utilizarea hard discurilor.

Întrebarea este de ce sunt atât de speciali Magneții Neodim,  și care sunt capacitățile lor?

Iată câteva informații despre acești Magneți Neodim cu o forță magnetică foarte puternică:

Elementele neodim au fost descoperite de chimistul Baron Carl Auer von Welsbach la Academia de Științe din Viena în anul 1885.  Denumirea „ Neodim ” provine din cuvântul grecesc neos didumous, care înseamnă „noi gemeni”.

Magneții Neodim sunt realizați dintr-un aliaj de neodim, bor si fier. Acest lucru le permite să depoziteze simultan cantități impresionante de energie magnetică fiind în același timp extrem de rezistente la demagnetizare.

Magneții Neodim sunt acoperiți pentru a preveni acumularea ruginei. Dacă nu este tratat la suprafață, datorită conținutului de fier se oxidează rapid, si începe să ruginească.

Magneții Neodim (NdFeB ) sunt magneți permanenți, cei mai puternici din întreaga lume. Chiar și magneții cu dimensiuni mici nu pot fi mutați ușor de exemplu  de pe un frigider.  Forța de atracție al magnetului neodim este atât de puternic încât pot produce ciocniri distrugtive.

Magneții Neodim au o rezistență mare și la temperaturi extrem de ridicate, pot rezista chiar la o temperatură de 230o Celsius.

 

Fenomenul magnetismului


Fenomenul magnetismului preocupă omenirea de 3000 de ani. Istoricul roman Plinius a citat o legendă, în care un cioban grec a constatat pentru prima dată pe pășunea lui, că o piatră a atras vârful de fier al bătei. Se presupune că acest fenomen de magnetizare a fost provocată în urma unui fulger. Socrate menționează, că acest minereu de fier (magnetit) poate magnetiza o
bară de fier. În Egiptul antic se credea că magnetita provine din oasele nepoatei zeiței pamântului. Legendele Maya încă dinaintea lui Columb vorbesc despre magnetism.
Anterior nu s-a observat nici un fenomen magnetic similar, când două corpuri se atrag sau se resping fără atingere. Cunoaștem de asemenea, că aproximativ de 2000 de ani, chinezii au folosit o lingură din minereu de fier magnetizat, care indica polul Sud. Această lingură avea cu o
masă orizontală un singur punct de contact și în orice vreme indica direcția de sud. De asemenea știm că în orice condiții pe marea imensă, Steaua Polară poate fi punct de orientare sub forma unei busole. Astfel cu ajutorul acesteea a fost posibilă
înconjurul pământului cu corabia și descoperirea Americii de către Cristofor Columb în anul 1492. Studierea stiințifică a fenomenului magnetismului s-a început în Epoca Nouă, în secolul al XVI-lea. Savantul Sir William Gilbert prin studierea bilelor magnetice, a constatat că globul pământului este un magnet uriaș. Pe lângă recunoașterea polulilor magnetice N și S, s-a constatat faptul ca magneţii, chiar şi cei permanenţi, îşi pierd proprietăţile magnetice, daca magnetul este încălzit. Interacțiunea dintre cele două poluri magnetice a fost științific demonstrate cu măsurări precise, de catre Coulomb. Meritul savantului danez Hans christian Oersted, a fost descoperirea efectului magnetic al electricității, in 1820. În cursul aceluiași an, Andre Marié Amperé în urma studiului experimental descrie fenomenul natural al originei magnetismului. Oersted a aratat că electricitatea poate genera forţe magnetice, iar Faraday şi paralel cu el dar independent, fizicianul american Joseph Henry, au demonstrat că prin
magnetism se poate produce curent electric.

Magneți Neodim utilizări fascinante

 

Când comutați telefonul mobil în modul „vibreză”, mișcarea rapidă și sunetul corespunzător care rezultă se datorează unui magnet neodim miniatur care se află în interiorul dispozitivului.

Căștile audio și boxele conțin magneți neodim, care permit înbunătățirea calitățile sunetului, precum și un spectru complet de bas.

Tehnologia medicală se bazează pe magneți permanenți. De exemplu, acești magneți sunt o componentă esențială a capacității scanere MRI "pentru a obține o vedere internă al corpului uman fără radiații.

Generatoarele de turbine conțin  magneți neodim  cu ajutorul cărora se poate  produce electricitate.

Vehiculele hibride și electrice folosesc magneți neodim de mare rezistență.

Separatoarele magnetice  sunt utilizate în reciclarea deșeurilor. În plus, magneții neodim sunt cei mai buni pentru îndepărtarea particulelor feroase în lanțul de prelucrare industrială.

Te plictisești? Ia-ți magneți neodim!

„Magneți neodim“: așa se numesc supermagneții care au cucerit lumea tehnologiei.

Cât de puternici sunt? Încearcă să treci pe lângă frigiderul din bucătărie cu niște magneți neodim în buzunar și te vei lipi de ușă!

Un singur supermagnet de acest fel poate să țină lipit o carte de telefoane de un dulap de oțel. Cu ajutorul unor magneți neodim poți detecta fierul din bancnotele de dolari. Dolarii sunt tipăriți cu o cerneală specială, cu urme de elemente magnetice, ca să îngreuneze treaba falsificatorilor de bani.

Nu-i de mirare că magneții neodim au sute de aplicații în iluzionism, începând de la trucurile mai simple cu monede până la levitație. Magneții pot fi fabricați în toate formele și dimensiunile din magazinele online occidentale de rechizite pentru magicieni.

Puterea de atracție a unui magnet neodim este suficient de mare pentru a investiga conținutul de fier al micului dejun. Unele fulgi de cereale sunt îmbogățite cu fier. Fărâmițează-le într-un castron și apropie magnetul! Dacă pe suprafața magnetului încep să apară firimituri negre de fier, înseamnă că ai o dietă sănătoasă. Cu un magnet suficient de puternic, poți să ridici fulgi întregi din castron.

Ai mai văzut „sculpturi magnetice“? Cu puțină răbdare, cu un strop de imaginație și cu un magnet puternic, și tu poți crea structuri bizare din micile obiecte de metal (agrafe, monede, cuie, pioneze etc.), care se vor extinde în tot felul de direcții imposibile, sfidând gravitația.

Iar dacă aduni apă de ploaie într-o găleată, cu ajutorul magnetului poți descoperi praful din spațiu în apă, micrometeoriții care ne lovesc fără să ne dăm seama. Cei mai mulți meteoriți ard în atmosferă, dar unii ajung pe Pământ cu dimensiuni microscopice.

Totuși, un cuvânt de avertizare. Încearcă toate astea, dar departe de cărțile de credit, laptopuri și alte dispozitivele electronice!

Și ție ți-au stârnit imaginația magneții neodim? Sau încă nu-ți vine să crezi? Ia-ți un magnet și experimentează!

Iar dacă lucrezi la o firmă care realizează kit-uri distractive pentru clienți aventuroși de toate vârstele, inspiră-te din ideile și oferta noastră de magneți „magici“! (https://neomagnet.ro)