Aplicare corectă folie magnetică autoadezivă și bandă magnetică autoadezivă

Calitatea unei lucrări este determinată de mai multe aspecte. Un factor care poate afecta durabilitatea sau aspectul unei lucrări cu folie magnetică autoadezivă sau bandă magnetică autoadezivă este pregătirea suprafețelor.

Suprafețele trebuie curățate cu atenție, având grijă să îndepărtăm orice urmă de praf, grăsime sau impurități. Suprafețele poroase sau materialele din fibră necesită o atenție specială, performanțele cele mai bune de lipire fiind obținute în general pe suprafețele netede. De asemenea, este important ca suprafețele să fie uscate și curățate de praf, grăsimi, ulei, oxizi, impurități sau alte substanțe care pot deteriora adezivul folie magnetice sau a benzii magnetice.

Curățarea chimică a suprafețelor

Isopropanolul, etanolul, toluenul sau benzina sunt substanțe recomandate pentru a îndepărta praful, grăsimile sau alte substanțe care pot contamina suprafețele. Agenții de curățare trebuie folosiți în funcție de suprafața pe care dorim să o curățăm, fiind necesar să verificăm compatibilitatea lor înainte de a le folosi. Suprafețele trebuie curățate cu cârpe uscate care nu au scame.

Temperaturile de aplicare

Temperaturile optime de procesare (cea a obiectului și cea ambientală) sunt cuprinse între 15°C și 25°C. Nu se recomandă lucrul la temperaturi foarte înalte.

Presiunea de aplicare

Timpul de priză maximă este 24 de ore. Adezivii pe suporturi rigide au nevoie de o presiune mai mare de aplicare și un timp mai lung de priză decât adezivii pe suporturi elastice (hârtie,textil).