Lucruri interesante despre Magneții cei mai puternici din lume

Unii oameni sunt familiarizați cu Magneții Neodim, și probabil le utilizează  în viața de zi cu zi. Totuși e posibil ca nici ei să nu cunoască totul despre acest magnet puternic.

Magnet Neodim conține un metal din categoria pământurilor rare. Insușirile caracteristice ne-au pus la dispoziție utilitățile lor variate, începând de la motoarele automobilelor, până la utilizarea hard discurilor.

Întrebarea este de ce sunt atât de speciali Magneții Neodim,  și care sunt capacitățile lor?

Iată câteva informații despre acești Magneți Neodim cu o forță magnetică foarte puternică:

Elementele neodim au fost descoperite de chimistul Baron Carl Auer von Welsbach la Academia de Științe din Viena în anul 1885.  Denumirea „ Neodim ” provine din cuvântul grecesc neos didumous, care înseamnă „noi gemeni”.

Magneții Neodim sunt realizați dintr-un aliaj de neodim, bor si fier. Acest lucru le permite să depoziteze simultan cantități impresionante de energie magnetică fiind în același timp extrem de rezistente la demagnetizare.

Magneții Neodim sunt acoperiți pentru a preveni acumularea ruginei. Dacă nu este tratat la suprafață, datorită conținutului de fier se oxidează rapid, si începe să ruginească.

Magneții Neodim (NdFeB ) sunt magneți permanenți, cei mai puternici din întreaga lume. Chiar și magneții cu dimensiuni mici nu pot fi mutați ușor de exemplu  de pe un frigider.  Forța de atracție al magnetului neodim este atât de puternic încât pot produce ciocniri distrugtive.

Magneții Neodim au o rezistență mare și la temperaturi extrem de ridicate, pot rezista chiar la o temperatură mai mare de 200 de grade Celsius.

Magneti Neodim utilizări fascinante

Când comutați telefonul mobil în modul „vibreză”, mișcarea rapidă și sunetul corespunzător care rezultă se datorează unui magnet neodim miniatur care se află în interiorul dispozitivului.

Căștile audio și boxele conțin magneți neodim, care permit înbunătățirea calitățile sunetului, precum și un spectru complet de bas.

Tehnologia medicală se bazează pe magneți permanenți. De exemplu, acești magneți sunt o componentă esențială a capacității scanere MRI "pentru a obține o vedere internă al corpului uman fără radiații.

Generatoarele de turbine conțin  magneți neodim  cu ajutorul cărora se poate  produce electricitate.

Vehiculele hibride și electrice folosesc magneți neodim de mare rezistență.

Separatoarele magnetice  sunt utilizate în reciclarea deșeurilor. În plus, magneții neodim sunt cei mai buni pentru îndepărtarea particulelor feroase în lanțul de prelucrare industrială.