Te plictisești? Ia-ți magneți neodim!

Magneți neodim“: așa se numesc supermagneții care au cucerit lumea tehnologiei.

Cât de puternici sunt? Încearcă să treci pe lângă frigiderul din bucătărie cu niște magneți neodim în buzunar și te vei lipi de ușă!

Un singur supermagnet de acest fel poate să țină lipit o carte de telefoane de un dulap de oțel. Cu ajutorul unor magneți neodim poți detecta fierul din bancnotele de dolari. Dolarii sunt tipăriți cu o cerneală specială, cu urme de elemente magnetice, ca să îngreuneze treaba falsificatorilor de bani.

Nu-i de mirare că magneții neodim au sute de aplicații în iluzionism, începând de la trucurile mai simple cu monede până la levitație. Magneții pot fi fabricați în toate formele și dimensiunile din magazinele online occidentale de rechizite pentru magicieni.

Puterea de atracție a unui magnet neodim este suficient de mare pentru a investiga conținutul de fier al micului dejun. Unele fulgi de cereale sunt îmbogățite cu fier. Fărâmițează-le într-un castron și apropie magnetul! Dacă pe suprafața magnetului încep să apară firimituri negre de fier, înseamnă că ai o dietă sănătoasă. Cu un magnet suficient de puternic, poți să ridici fulgi întregi din castron.

Ai mai văzut „sculpturi magnetice“? Cu puțină răbdare, cu un strop de imaginație și cu un magnet puternic, și tu poți crea structuri bizare din micile obiecte de metal (agrafe, monede, cuie, pioneze etc.), care se vor extinde în tot felul de direcții imposibile, sfidând gravitația.

Iar dacă aduni apă de ploaie într-o găleată, cu ajutorul magnetului poți descoperi praful din spațiu în apă, micrometeoriții care ne lovesc fără să ne dăm seama. Cei mai mulți meteoriți ard în atmosferă, dar unii ajung pe Pământ cu dimensiuni microscopice.

Totuși, un cuvânt de avertizare. Încearcă toate astea, dar departe de cărțile de credit, laptopuri și alte dispozitivele electronice!

Și ție ți-au stârnit imaginația magneții neodim? Sau încă nu-ți vine să crezi? Ia-ți un magnet și experimentează!

Iar dacă lucrezi la o firmă care realizează kit-uri distractive pentru clienți aventuroși de toate vârstele, inspiră-te din ideile și oferta noastră de magneți „magici“! (http://neomagnet.ro)